Persoonlijke groei

Eindelijk uit de kast!!!

Het voelt herboren!!! Het voelt bevrijdt!!! Het voelt weer lekker Me, Myself & I !!!
Best ook wel héél spannend allemaal!!!

Maar!!! Eindelijk uit die kast!!!!
Wat een gigantische mijlpaal in m’n leven!!!

En Nee, het heeft niets met mijn seksuele geaardheid te maken. Wel, met mijn geaardheid, als menselijk Spiritueel Wezen.

Reeds in mijn kinderjaren voelde ik een diepe drang om de mysteries van het leven te leren begrijpen. In mijn zoektocht naar antwoorden stuitte ik al snel op heel veel onbegrip. Lang niet iedereen leek die interesses met me te delen. Al heel snel begon ik me ‘anders‘ te voelen. Anders dan de anderen. Wat eigenlijk heel normaal hoort te zijn, want iedereen is nu éénmaal anders. Er zijn geen twee mensen die identiek zijn. Zelfs geen eeneiige tweelingen! Maar in de huidige maatschappelijke normen is dat principe spoorloos verdwenen. Iedereen hoort dezelfde kleren te dragen, iedereen hoort goed te presteren op de schoolbank, iedereen hoort alles wat buiten onze zintuiglijke waarneming valt als onrealistisch te beschouwen, …
Ik voelde me meer en meer geïsoleerd en trok me steeds verder weg in mijn veilige schelpje, want dat is waar kreeften (mijn sterrenbeeld) toch zo goed in zijn.

De overlevingsstrategie die ik als klein meisje, door deze ‘gevoels-ervaringen’ van ‘niet gewaardeerd te worden’, heb aangeleerd, is aanpassen. Aanpassen aan mijn omgeving! Ik mocht vooral mezelf niet zijn, want dat werd niet gewaardeerd. Ik moest zijn zoals al de anderen!!! Het ontwikkelen van mijn eigen persoonlijkheid, mijn eigen interesses en talenten, het volgen van mijn intuïtie, mijn eigen pad, het werd allemaal van me ontnomen.

Mijn diepe drang om de mysteries van het leven te ontsluieren, stopte ik samen met mijn intuïtie en het ontwikkelen van mijn ‘eigen-wijsheid‘, noodgedwongen in de kast. Ik kon er bij niemand mee terecht.

Op 22 jarige leeftijd schreef ik dit gedicht. Wanneer ik het nu lees, valt mijn mond nog steeds open van verwondering!!! Dus ik had het toen al door!!!!!
Het verbaast me keer op keer hoe ik toen al door had wat ik mezelf aandeed. En toch … heeft het nog 20 jaar geduurd voor ik echt uit mijn kast ben gekropen.
Het is me nu wel duidelijk dat ik toen al, beter naar mijn eigen raad had geluisterd. Had ik maar, mijn eigen intuïtie, au sérieux genomen!

Gedicht, ik ben behoorlijk vrolijk

Door de jaren heen begon mijn lichaam me allerlei signalen te geven om me weer bij mezelf te krijgen: maagvliesontsteking, gebroken enkel, hormonale disbalans, gewichtsschommelingen, kisten op verschillende plaatsen in mijn lichaam, een slecht gebit, chronische rugklachten, auto ongeval met chronische whiplash als gevolg, hernia, prikkelbaardarmsyndroom, koolhydraatintolerantie, Epstein Barr virus, chronische vermoeidheid, bijnieruitputting… Maar ik had het niet door. Mijn zieltje zat gevangen in die kast en kon me dus niet zeggen waarom al die nare dingen mijn lichaam overvielen.

Dat kanker je leven verandert heb ik nooit zo goed begrepen dan toen het mezelf overkam. 1 van de eerste lessen die ik begreep van dat vreselijk bolletje was; ‘STOP!!!’. STOP met het steeds aanpassen van jezelf aan anderen!
Een tweede belangrijke les van mijn bolletje was ‘positief denken’. Dus de STOP veranderde al snel in START!!!

START met jezelf weer te leren kennen!!! Ik ging me weer allerlei dingen herinneren die me in mijn jeugdjaren zo blij konden maken. Ik kreeg weer oog voor de boeken van Hazrat Inayat Khan (stichter van het Universeel Soefisme) die al zovele jaren trouw in mijn boekenkast op me lagen te wachten. Waarvoor dank, dank, dank!
Ik ging weer luisteren naar muziek, zingen en dansen. Heel voorzichtig allemaal, want niemand mocht het (nog niet) zien.

START met het aangeven van je grenzen! Wat vind ik écht leuk? Wat vind ik niet leuk? Gek toch dat je daar op 45 jarige leeftijd nog moet achter komen! Maar goed, ik ging dus heel onwennig leren ‘nee’ zeggen tegen bepaalde dingen en situaties. En ik ging actief op zoek naar die dingen die ik al zoveel jaren had willen doen maar nooit durfde uit angst voor de mening van anderen hierover. En dan komen we meteen bij punt 3:

START met loslaten van alles wat je niet meer dient. Laat los die angst voor de veroordeling van anderen en doe wat je zelf graag doet. Laat los die negatieve, beperkende gedrags- en denkpatronen en zet ze om in positieve stimulerende daden en gedachten.

START met het creëren van je eigen verwachtingen in plaats van steeds te voldoen aan wat van jou verwacht wordt. Neem de verantwoordelijkheid over jou eigen leven! Your life is your right!!!

En zo geschiedde het. Stapje voor stapje kwam ik dichter bij die deur van mijn kast. Het was aarzelen om de klink vast te nemen en de deur heel zachtjes op een kier te zetten. Maar toch bracht dit al een beetje licht in mijn, toen nog, donkere wereld Mijn interesse in het Universeel Soefisme bracht me bij Soefi-leesavonden, die ik nog steeds met heel veel interesse volg.
Wanneer ik daar voldoende vertrouwen in kreeg, durfde ik het aan om de deur weer een tikkeltje verder open te duwen.
Dat bracht me bij mijn opleiding Fonoforese (vorm van SoundHealing). Weer een stapje dichter bij mezelf dus.
En vorig jaar heb ik daar de opleiding energetisch therapeut aan toegevoegd omdat ik het verlangen voelde om op een zeer diepgaande wijze de Fonoforese therapie aan mijn cliënten te gaan geven.

Nu staat de deur van mijn kast net ver genoeg open om er vlotjes in en uit te stappen. Want zoals gezegd, voelt het best allemaal nog wel spannend. Die veilige thuishaven nu al helemaal verlaten, is nog niet van toepassing. Het is nog steeds een groeiend proces. Ik heb de weg naar mezelf weer teruggevonden. Het voelt fijn en prettig! Het was niet de makkelijkste keuze om voor mezelf te kiezen, wel de meest ‘eigen-wijze’!!!

Reeds van in mijn jeugdjaren voelde ik de drang om iedereen wakker te schudden. Iedereen moest het weten dat anders zijn best normaal is en dat het onze maatschappelijke gedrags- en denkpatronen zijn die aangepast moeten worden!!!
Maar helaas, van al dat schudden werd ik heel moe en het gehoopte resultaat bleef uit.
Nu, voel ik nog steeds die drang om mensen te laten ontwaken.
Alleen heb ik mijn strategie wel aangepast!

Met 10ways.choose1, mijn praktijk voor Fonoforese, wil ik mensen helpen de deur van hun kast te openen.
Het is mijn missie, mijn innerlijke drang, om zoveel mogelijk mensen dat straaltje licht in hun leven te brengen en het te laten ontwikkelen tot een mooi groot prachtig stralend Licht!!

Waarom vind ik het belangrijk dat zo veel mogelijk mensen gaan ontwaken?

Wij, als mens, zijn vandaag de dag helemaal vervreemd van onze natuur. De mens is een sociaal wezen dat zich goed voelt in groepsverband en dus niet als individu door het leven hoort te gaan.
Onze huidige maatschappij is zo opgebouwd dat iedereen in zijn eigen hoekje zijn eigen dingetje zit te doen. We hebben geen samenhorigheidsgevoel meer waardoor het mogelijk wordt voor enkele, superrijken, om de rest, de grote massa, van de wereld te onderdrukken.
Wanneer mensen weer durven samen komen, weer durven zichzelf zijn, pas dan kan er een beweging, van onderuit, ontstaan om de huidige maatschappelijke orde een STOP toe te roepen.
Pas dan START er een Nieuwe Wereld waar positief denken, Zelfontwikkeling en dus ook het invullen van je eigen leven, op een manier die voor jou als aangenaam aanvoelt, mogelijk wordt.

Deze Nieuwe Wereld is waar ik graag een positieve bijdrage aan wil geven!!!

Doe je mee???? Join us @ #10ways.choose1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *