FONOFORESE

"Divine sound is the cause of all manifestation. The knower of the mystery of sound knows the mystery of the whole universe."

HAZRAT INAYAT KHAN

SoundHealing of klanktherapie is een oeroude methode om lichaam, geest en Ziel weer in harmonie te brengen met elkaar.
Hedendaags zijn de technieken, dankzij wetenschappelijk onderzoek, enorm verfijnd en kunnen ze meer doelgericht toegepast worden.
De methode voor SoundHealing die ik toepas in mijn praktijk is fonoforese, ook wel toonpunctuur, frequentie therapie of klanktherapie genoemd.
Het is een holistische natuurgeneeswijze die gebaseerd is op het oeroude principe dat alles ontstaat en bestaat op basis van trillingen.
Zoals deze 2 wijze mannen het ooit al zeiden:

Everything is energy, and that's all there is. Albert Einstein
"Divine sound is the cause of all manifestation. The knower of the mystery of sound knows the mystery of the whole universe."

Dat het mogelijk is om met de juiste trillingsfrequentie, materie te beïnvloeden, werd aangetoond door o.a. Ernest Chladni in 1782.   Hij strooide zand op een metalen plaat. Vervolgens liet hij de plaat trillen op verschillende frequenties.   Naargelang de frequentie, verschenen er verschillende geometrische figuren in het zand.   Deze figuren worden ook wel de Chladnifiguren genoemd.
In de video hiernaast/boven zie je een experiment gebaseerd op de Chladnifiguren met een Chladniplaat.
De video hiernaast/onder toont een heel leuk Cymatica experiment waarin, op originele wijze, aangetoond wordt hoe geluid invloed kan hebben op materie.   Echt leuk om naar te kijken!

In oude culturen werd geluid vaak gebruikt als helend middel. Denk maar aan sjamanen met hun trommels en Tibetaanse monniken met hun klankschalen.
Maar ook in oude talen zoals het Hebreeuws vertegenwoordigde iedere klank een heel specifieke frequentie met een bepaalde betekenis, een spirituele waarde.
Ook van de Solfeggio frequenties, gezongen in Gregoriaanse kerkkoren en in het oude Sanskriet gereciteerde mantra’s, was geweten dat deze een zeer heilzame werking hadden op de toehoorders.

Fonoforese is het gebruik van klank, door het aanslaan van stemvorken met zeer specifieke trillingsfrequenties en deze te laten beluisteren of rechtstreeks op het lichaam te plaatsen, waardoor de toon diep tot in het lichaam, de Geest en de Ziel kan doordringen.   Het is een zeer subtiele en krachtige methode die blokkades ‘los trilt’ waardoor energie weer kan gaan stromen en de zelfgenezende vermogens van het lichaam weer geactiveerd worden.
Het is een behandelingsmethode waarbij de oorzaak van de ziekte aangepakt wordt en niet de symptomen.

Indien fonoforese op deskundig wijze wordt toegepast zijn er haast geen bijwerkingen !!!

Soms voelen mensen wat pijn of wat ‘ongemak’ na een behandeling.   Deze pijn wordt veroorzaakt door ‘vastgehouden gifstoffen’ die dankzij de behandeling vrijkomen in het lichaam.   Het ‘ongemak’ is een gevolg van gestagneerde energie die weer gaat stromen.

Het is altijd belangrijk om voldoende water te drinken. Zo geef je jouw lichaam de kans om zichzelf te reinigen van alles wat het niet (meer) nodig heeft.

Santé!!!